en.pngEN
Всички категории

фирма Новини

Начало>Новини>фирма Новини

Производство на червени, розови и пенливи вина

Време: 2019-12-06 Хитове : 44

Както беше споменато в предходната статия, "Правенето на бяло вино, труд на любов" правенето на вино отнема много време и е трудна работа. Времето трябва да е перфектно, както и комбинациите от съставки. Същото важи и за всички останали видове вина: червено, розе и пенливо.

Виното розе е червено вино, което се прави по същите методи като бялото вино. Производството е същото, с изключение на това, че ципите се хвърлят със сока. Малко винопроизводители предпочитат да правят вино розе чрез смесване на малко червено вино с бяло вино, но това не е популярният метод. Когато използвате ципите за направата на вино розе, най-важното нещо е да оставите ципите със сока само за кратък период от време, достатъчно дълго, за да му придаде този розов цвят и да го направи съвсем леко таниново.

Приготвянето на червено вино включва използването на цялото грозде с изключение на дръжките. Гроздето се отделя от дръжките и се смачква, но вместо люспите да се филтрират от сока, ципите се прехвърлят в открити горни резервоари, където непрекъснато се разбъркват, така че ароматът и цветът от люспите да се влеят във виното по време на ферментацията. След това виното се филтрира, за да се отстранят ципите и се поставя в бъчви за отлежаване от шест месеца до две години, преди да бъде бутилирано и продадено. Производители на резервоари за вино

След това имате пенливо вино или шампанско. Поради Мадридския договор от 1891 г. и Версайския договор през XNUMX г. само вината от френския регион Шампан могат да се наричат ​​така, поради което всичко останало се нарича пенливо вино. Въпреки това е важно да се отбележи, че Съединените щати никога не са ратифицирали договора и затова някои винопроизводители днес използват термина шампанско върху бутилките си, само ако оригиналното място на произход също е на етикета, за да се предотврати объркване. Най-често използваните вина са Шардоне, Пино Ноар или Пино Мьоние. Първата стъпка е да имате "базово вино", което обикновено се прави от много кисело грозде, което му придава ужасен вкус. Следващата стъпка включва поставянето на мехурчетата във виното.

Има три метода, които могат да се използват за получаване на мехурчета във виното, карбонизация, метод на прехвърляне и méthode champenoise. Газирането, същият метод, използван при безалкохолните напитки, е най-евтиният. Въглеродният диоксид се изпомпва в резервоар за вино и след това виното се бутилира под налягане, за да се предотврати изтичането на кутията. Методът на прехвърляне е, когато подсладената основа има добавена мая и се оставя да ферментира втори път в затворен резервоар, така че образуващият се въглероден диоксид да не може да избяга. След ферментацията виното се избистря и при необходимост се подслажда отново, преди да бъде бутилирано под налягане. Този метод се използва за производство на пенливо вино от среден ценови клас. Последният метод е méthode champenoise, когато виното претърпява втора ферментация в бутилката. Този метод се използва за производството на най-качествените вина.

Правенето на вино е форма на изкуство. Нужни са знания, умения, но най-вече търпение. Процесът на производство на вино от брането на гроздето до бутилирането може да продължи месеци или години, поради което винопроизводителите са толкова страстни в работата си. Така че следващия път, когато си налеете чаша, помислете за пътуването, което направиха тези малки гроздове.